Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- تحولات سوريه و عراق از تغيير آهنگ جهان بر خلاف ميل آمريکا و ناکارآمدي آمريکا در عرصه تحولات خاورميانه حکايت دارد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آري به نقل از اسپوتنيک، سرگئي لاوروف وزير امور خارجه روسيه تاکيد کرد آمريکا ديگر نمي تواند آهنگ جهان را ديکته کند.
وزير خارجه روسيه خاطر نشان ساخت يک نظم نوين جهاني در حال شکل گرفتن است و آمريکا ديگر نمي تواند قدرتهاي بزرگ ديگر در جهان را ناديده بگيرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سرگئي لاوروف که در چارچوب " گفتگوي ديپلماتهاي جوان" در حاشيه مجمع اقتصادي شرقي ولادي وستوک در خاور دور روسيه سخن مي گفت، تاکيد کرد:" واشنگتن براي سالهاي متمادي بر عرصه بين المللي فرمانروايي مي کرد. آمريکا براي چندين قرن بدون اين که با هيچ مقاومت قابل توجهي روبرو شود، آهنگ امور بين المللي را ديکته مي کرد. اما امروز اين انحصار در حال محو شدن است چرا که ديگر واشنگتن نمي تواند کشورهاي بزرگ ديگر را ناديده بگيرد."
وزير امور خارجه روسيه ادامه داد:" ما در حال حاضر شاهد شکل گيري نظم نوين ديگري در جهان هستيم که با نظمي که آمريکا عادت کرده بود هر طور دلش مي خواست در آن رفتار کند، به کلي متفاوت است."

آمريکا در عرصه تحولات سوريه ناکارآمد شد
آمريکا به مهره اي ناکارآمد در روند حل مسائل سوريه تبديل شد در حاليکه همکاري ترکيه، ايران و روسيه به بهبود اوضاع سوريه کمک کرده است.
به گزارش روزنامه آکشام، رئيس کميسيون سياست خارجي مجلس ترکيه تصريح کرد آمريکا به علت خودداري از شرکت در روند حل مسائل سوريه به مهره اي ناکارآمد تبديل شد در حاليکه همکاري ترکيه، ايران و روسيه به بهبود اوضاع سوريه کمک کرده است و آنکارا اين امتياز را کسب کرده است که در صحنه سوريه با روسيه و ايران که داراي تاريخ عميق و مشترک و تجارب غني هستند، به عنوان دو کشور عاقل با مهارت به بازي شطرنج ديپلماتيک ادامه دهد.
ولکان بوزکر طرح مسائلي مانند وقوع جنگ جهاني در صورت حمله نظام سوريه به ادلب را يک سناريوي افراطي و بدون احساس مسئوليت و مبتني بر اطلاعات غلط و مسموم دانست و گفت ادعاي جنگ جهاني يک امر جدي است و نبايد از آن سخن گفت با وجود سلاحهاي پيچيده و ساختارهاي درهم تنيده و تغييرات ايجاد شده در توازن قواي بين ابر قدرتها، سخن گفتن از جنگ جهاني اشتباه و خطرناک است.
بوزکر با اشاره به اجلاس سران ايران، ترکيه و روسيه در تهران گفت: هر سه کشور و بخصوص ترکيه از آغاز بحران خونين سوريه با صداقت تمام تلاش مي کنند که خونريزي پايان يابد. اما آمريکا به علت خودداري از شرکت در اين روند، ائتلاف(بين المللي/ دوستان سوريه) براي حل مسئله سوريه نا کارآمد شد. مذاکرات صلح سوريه در ژنونيز چندان نتيجه بخش نبود. رهبران سه کشور ايران، ترکيه و روسيه در اجلاس آستانه براي حل مسئله سوريه اقدامات مهمي انجام دادند. مصوبات سوچي نيز زمينه اجراي طرح صلح ژنو را فراهم آورد. اجلاس تهران بعد از سوچي نيز از نظر ابعاد مختلف موفقيت آميز بود. تصميمات جديدي گرفته شد و منتظر اجراي بيانيه تهران هستيم.
ادلب از نظر بافت جمعيتي سوريه، کوچک است. بايد براي پاکسازي تروريستها از ادلب با دقت تمام عمل شود. بايد از به خطر انداختن جان مردم غير نظامي خودداري شود، در غير اينصورت گروه هاي تروريستي از آن منتفع خواهند شد. کشته شدن غير نظاميان ، موج جديد پناهندگان را بوجود خواهد آورد و بحران انساني عميقتر خواهد شد. ترکيه افزايش کشتار غير نظاميان را تحمل نمي کند. اميدوارم (ايران و روسيه) در روند اجراي مصوبات اجلاس تهران، حساسيتهاي ترکيه را در نظر بگيرند و روح توافق آستانه را حفظ و بدان عمل کنند. هر سه کشور منافع خاص خود را دارند. اما مسئوليت انساني نيز دارند. اگر سه کشور براي حل بحران سوريه وارد عمل نمي شدند، اوضاع بدتر مي شد. اکنون اوضاع سوريه نسبت به هفت سال قبل اميدوارکننده تر است. مدتي بيش از 40 درصد خاک سوريه در اختيار داعش قرار داشت و جنگ گسترده اي ادامه مي يافت. سه ميليون آواره سوري به ترکيه ، 6 ميليون به اردن و لبنان پناهنده يا داخل سوريه آواره شدند. همکاري ترکيه، ايران و روسيه به بهبود اوضاع سوريه کمک کرده است. همه مي دانند که چه کساني در ادلب حضور دارند. 30 هزار نفر ازرهبران و شبه نظاميان هيئت تحرير الشام در ادلب مستقر شده اند. بايد صف آنها را از مردم عادي جدا کرد. در آنصورت ، لزومي بر آغاز عمليات نظامي(ارتش سوريه) وجود نخواهد داشت.
وي در پاسخ به اين سوال که آيا آمريکا از اجلاس سران سه کشور براي صلح ناراحت است و اينکه گفته مي شود، آغاز درگيري در اين منطقه به نفع آمريکاست. آيا اين نظريه درست است؟ خاطرنشان کرد : ترامپ بعد از آنکه رئيس جمهور شد اعلام کرد در سوريه حضور نخواهد داشت. اما آمريکا موقعيکه که لازم بود در سوريه حضور داشته باشد، در صحنه حاضر نشد. اگر آمريکا در موقع لزوم در سوريه قدرت نمائي مي کرد، اوضاع جديد در سوريه بوجود نمي آمد و سوريه تا اين حد تجزيه نمي شد. روسيه تا اين حد در سوريه قدرت نمي گرفت. ترکيه نيز ناچار نمي شد عمليات سپر فرات و عفرين را آغاز کند. دليل اشتباه فاحش آمريکا نيز همين است. آمريکا مي توانست ترکيه را به عنوان شريک قدرتمند خود در سوريه انتخاب کند، اما اشتباه کرد و براي تحقق اهداف خود با گروه ها ي مختلف همکاري خود را گسترش داد. آمريکا بجاي آنکه با حزب اتحاد دموکراتيک شاخه سوري پ ک ک همکاري و در سوريه قدرت نمائي کند، به آساني مي توانست با ترکيه همکاري کند. هنوز هم شرايط اين نوع همکاري بين ترکيه با آمريکا در سوريه وجود دارد.

نقشه آمريکا براي تسلط بر عراق و سوريه در حال شکست است
در همين حال روزنامه ­البناء چاپ لبنان نوشت نقشه آمريکا براي کنترل بر عراق و سوريه در حال شکست است.
البناء با بيان اين موضوع در مطلبي به قلم محمد امين حطيط نوشت: آمريکا در چارچوب تلاش براي عدم تحمل شکست راهبردي در عراق و سوريه، طرحي را تدوين کرده است که اگر با موفقيت اجرا شود مي تواند آثار شکست آمريکا را از بين ببرد و مانع از بهره برداري سوريه و عراق از پيروزي هايشان شود. اين طرح شامل تحت کنترل گرفتن دولت عراق از يک سو و تحت کنترل گرفتن ادلب و جلوگيري از آزادسازي آن توسط حکومت سوريه براي ممانعت از ورود اين کشور به روند سياسي و تثبيت امنيت و صلح فراگير در اين کشور از سوي ديگر است.
آمريکا براي مقابله با شکست ناشي از سياست تجاوزکارانه اش در منطقه بر سوريه و عراق تمرکز کرده است. آمريکا معتقد است با بازگشت به عراق مي تواند ارتباط محور مقاومت از شرق تا غرب را از بين ببرد و بزرگترين منابع ذخاير نفتي جهان را که غرب هميشه رؤياي تسلط بر آن را داشته، تحت کنترل خود بگيرد. آمريکا تداوم جنگ سوريه را فرصتي ضروري براي خود مي داند تا بتواند طرح موسوم به معامله قرن را که هدفش نابودي فلسطين است اجرا کند.
آمريکا برگزاري انتخابات عراق و تشکيل دولت جديد در اين کشور را فرصت مناسبي براي نفوذ يافته است. آمريکا معتقد است نتايج انتخابات مجلس عراق اين امکان را برايش فراهم مي سازد تا بتواند دولت اين کشور را تحت کنترل خود بگيرد. با توجه به سازوکار تشکيل دولت در عراق و نوع توزيع کرسي هاي مجلس ميان احزاب و لزوم ائتلاف دستکم پنج حزب براي تشکيل بزرگترين فراکسيون، آمريکا فرستاده ويژه اي را براي عراق تعيين کرده است که مأموريت نخست او تشکيل بزرگترين فراکسيون با محوريت مقابله با محور مقاومت است. فراکسيوني که از عربستان سعودي و آمريکا پيروي کند و سياست هاي آنها را اجرا کند و به توافقنامه راهبردي که ميان عراق و آمريکا امضا شده است و نوري المالکي در زمان نخست وزيري اش آن را رد کرد پايبند باشد. آمريکا به اين شکل به حاکميت عراق تعرض مي کند و آسمان و زمين اين کشور و به خصوص نفت آن را به حق انحصاري خود تبديل مي کند.
حيدرالعبادي نخست وزير فعلي عراق پس از آنکه مخالفت خود را با ايران علني و براي پذيرش خواسته هاي آمريکا و عربستان سعودي اعلام آمادگي کرد به گزينه مورد نظر آمريکا تبديل شد. به همين دليل آمريکا همه توان خود را بکار گرفت تا او را براي دور دوم به نخست وزيري برساند...در هفته هاي اخير تعداد کرسي هاي احزابي که از العبادي حمايت کردند به 150 نزديک شد اما براي آنکه بتواند کابينه تشکيل دهد به 165 کرسي نياز دارد.
مک گرگ فرستاده آمريکا به عراق براي تحقق اين هدف، در سه جهت تلاش کرد. نخست در مسير رؤساي احزاب و تشکل هاي سياسي و درخواست کمک از آنها و دوم در مسير نمايندگان براي هشدار به آنها درخصوص حمايت از فراکسيوني که نيروهاي بسيج مردمي در آن باشد که به گفته او بايد منحل شود و سوم در ميادين و خيابان ها براي نشان دادن تظاهر به مخالفتهاي مردمي با آنچه نفوذ ايران در عراق ناميده مي شود.
رويدادهاي بصره که منشاء آن اعتراض به ضعف در خدمات رساني در موضوعاتي مانند آب و برق بود به سرعت به اقدامات خشونت بار عليه ايران و کشورهايي تبديل شد که با عراق روابط خوبي دارند.
اين رويدادها به مثابه رسوايي براي طرح هاي آمريکا بود زيرا نتايج عکس در پي داشت و برخلاف خواسته مک گرگ پيش رفت.
در اين چارچوب بايد به اقدام مرجعيت ديني درخصوص ايجاد تأسيسات آبرساني در شهرها اشاره کرد که دولت العبادي در مدت حکومت خود اين کار را نکرد و همين مسئله موجب گسترش اعتراضات و آشوب در بصره شد و مراکزي که جايگاه نمادين دارند و نماد روابط ايران و عراق به شمار مي آيند نظير کنسولگري ايران در بصره به آتش کشيده شدند.
آمريکا مي خواست با به آتش کشيدن کنسولگري ايران در بصره و مراکز بسيج مردمي و احزاب مورد حمايت ايران بگويند مردم با حضور و نقش ايران در عراق مخالفند و هرگونه اميد براي به وجود آمدن رقيبي براي العبادي يا حامي محور مقاومت از بين برود. اما نتيجه آن عکس بود و توطئه آنها برملا شد. اکنون العبادي هيچ شانسي براي بازگشت به دولت ندارد و تقريباً راه براي هرکس ديگري که جايگزين او شود و طرفدار آمريکا و عربستان سعودي باشد بسته شد. بر اين اساس مي توان گفت نقشه آمريکا شکست خورده و شرايط براي تشکيل دولتي فراهم شده است که قادر به حفاظت از دستاوردهاي عراق و حاکميت و استقلال و ثروت و جايگاه راهبردي منطقه اي متناسب با محور مقاومت باشد.
آمريکا در سوريه تلاش کرد و همچنان در تلاش است تا مانع از اجراي عمليات آزادسازي ادلب و پاکسازي تروريستها شود زيرا پس از آن دولت سوريه به سراغ پرونده شرق فرات خواهد رفت که آمريکا 13 پايگاه نظامي در آن ايجاد و 9 هزار نيرو در آن مستقر کرده است.
آمريکا طرح خود را براي ممانعت از اجراي عمليات آزادسازي ادلب بر سه محور متمرکز کرد. نخست تهديد به مداخله نظامي در صورت ورود نيروهاي ارتش سوريه و متحدانش به ادلب و تهديد ضمني با درخواست توقف عمليات نظامي و لزوم ايجاد مناطق کاهش تنش با مهلت نامحدود. (آمريکا در اين مسير روي نقش منفي ترکيه در نشست سران ايران و ترکيه و روسيه در تهران حساب باز کرد که خواستار آتش بس در ادلب و خودداري از عمليات نظامي در آن شد).
دوم اجراي نمايش ادوات نظامي و استقرار نيروها و تهديد آماده بودن 220 فروند موشک توماهوک براي حمله گسترده به اهدافي در سوريه در واکنش به استفاده احتمالي از سلاح شيميايي که آمريکا و غرب همواره از آن به عنوان ادعايي جعلي با هدف حمله به سوريه استفاده کرده اند.
سوم رزمايش هاي متعدد در التنف و مناطق ديگر براي القاي آمادگي نظامي آمريکا در سطح بالا براي مداخله نظامي مستقيم. اين تهديد نيز به صورت ضمني از کاخ سفيد به بيرون درز کرده که ترامپ درحال بررسي گزينه حمله به نيروهاي روسي در سوريه به صورت جدي است.
اما يکبار ديگر شاهد شکست تلاش هاي آمريکا هستيم. زيرا پيشنهاد آتش بس رد شد و به تعويق افتادن جنگ ادلب بعيد اعلام شد. اکنون برخي مقدمات اجراي اين عمليات آغاز شده است و بمباران هاي پيشگيرانه به شکل گسترده اي صورت گرفته است. نيروي هوايي روسيه و سوريه از دو روز پيش مراکز تروريستها را هدف قرار مي دهند. در خصوص محور دوم، روسيه به شکل اساسي وارد عمل شد و نيروي دريايي خود را به شکل گسترده اي در درياي مديترانه مستقر کرد و رزمايشي گسترده برگزار کرد که طي 40 سال گذشته بي سابقه بود.
درخصوص محور سوم، آمريکا مي داند که هيچ کس تهديداتش را مبني بر عمليات زميني در سوريه جدي نمي گيرد. زيرا چنين جنگي در هيچ سطحي به نفع آمريکا نخواهد بود.
البناء در پايان نوشته است: براين اساس آنچه آمريکا به تازگي گفته است مبني بر اين که به سوريه و متحدانش يعني ايران و حزب الله اجازه ورود به ادلب را نخواهد داد، اکنون خود بايد از خاک سوريه خارج شود. آمريکا اگر خود داوطلبانه از سوريه خارج نشود به زور مجبور به خروج از آن خواهد شد. آمريکا همچنين مجبور به خروج از عراق نيز خواهد شد و صحنه سياسي عراق و سوريه چشم اندازي بدون حضور آمريکا خواهند داشت.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: آمريکا شکست عراق سوريه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۰۸۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت‌ های تجاری ایران و روسیه تغییر می‌کند؟

ایران و روسیه با همکاری یکدیگر در جستجوی روش‌های جدید برای تسویه حساب‌های تجاری هستند.

به گزارش ایسنا، یکی از راهکارهای پیشنهادی، استفاده از ارزهای دیجیتال بانک مرکزی و دارایی‌های مالی دیجیتال است که محسن رحیمی، وابسته بازرگانی سفارت ایران در مصاحبه با رسانه‌های روسی به آن اشاره کرد.

رحیمی تاکید کرد: استفاده از روبل‌ دیجیتال و ریال‌ دیجیتال می‌تواند فرآیندهای تجاری بین دو کشور را ساده‌تر و به کاهش تاثیر تحریم‌های موجود کمک کند.

او در اواخر ماه آوریل از برنامه‌های ایران برای راه‌اندازی پروژه آزمایشی با هدف پذیرش کارت‌های پرداخت میر روسی خبر داد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تشییع پیکر جانباز و مدافع حرم سوریه و عراق امروز در گرگان
  • ژنرال آمریکایی: پوتین با تجربه‌ترین دولتمرد جهان است
  • دانلود آهنگ جهان لاغر محسن چاوشی + متن
  • یکی از قابلیت‌های اسپاتیفای بی‌سروصدا پولی شد
  • ادعای وزیر دفاع ترکیه درباره حضور پ ک ک در داخل مرزهای ایران
  • نیرو‌های روسی در آستانه تسلط بر شهر راهبردی «چاسوف یار» هستند
  • پرداخت‌ های تجاری ایران و روسیه تغییر می‌کند؟
  • ادعای ترکیه مبنی بر کشتن ۴۳ تروریست در یک هفته
  • شکست ائتلاف غربی در تغییر معادلات با انصارالله
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟